monowheel, electric unicycle, elektrische éénwieler, Onewheel

Het zijn allemaal benamingen voor het zelfde, namelijk een elektrisch aangedreven transportmiddel met één enkel wiel.

Deze nieuwe trend in persoonlijk transport is de wereld aan het veroveren.
Het ziet er futuristisch uit maar we spreken dan ook over de toekomst.

De electric unicycle is een logische stap in de evolutie die begon bij de uitvinding van het wiel.

Deze evolutie heeft in de geschiedenis enkele belangrijke stappen genomen en voor uitvindingen gezorgd die de wereld veranderden. Zoals de fiets bijvoorbeeld, een prachtige uitvinding die er voor zorgde dat het mogelijk werd langere afstanden af te legen met relatief weinig inspanning. Een prachtig staaltje techniek dat de tand des tijds heeft doorstaan en steeds verder evolueert.

We zijn nu op het punt dat de fiets ook elektrisch wordt aangedreven waardoor nog grotere afstanden kunnen worden afgelegd met nog minder inspanning.

Het zelfde verhaal vinden we terug bij de motorfiets en de bromfiets.
Eén voor één praktische voertuigen en toch moeten zij het afleggen bij de monowheel want al deze voertuigen moeten ergens worden geparkeerd en kunnen moeilijk of helemaal niet mee op het openbaar vervoer

En dan hoor ik u nu luid op denken "wat met de segway of het hooverboard?"

Wederom prachtige toestellen en uitvindingen. De Segway heeft de weg vrijgemaakt voor een nieuwe generatie transportmiddelen.

De Segway blijft een leuk toestel en laat zich eenvoudig besturen maar het blijft een groot en zwaar ding, daarnaast is de kostprijs aan de hoge kant en is het ook bijna onmogelijk om mee te nemen op openbaar vervoer.

Twee argumenten die niet van toepassing zijn op het hooverboard.

Het hoverboard heeft veel voordelen gemeen met de OneWheel maar door zijn twee wielen is hij minder wendbaar en heeft dit toestel meer moeite met obstakels.

De auto tenslotte, die kan grote afstanden afleggen op een relatief veilige en een zeer comfortabele manier. Maar eens aangekomen op de bestemming worden we telkens geconfronteerd met hetzelfde probleem.Parkeren.

Maar dit lossen we op door onze wagen aan de rand van de stad te parkeren en van daar overstappen op onze Onewheel.

Hetzelfde kunnen we doen met de fiets, bromfiets en motorfiets aangezien een monowiel compact is, eenvoudig kan meegenomen worden als rugzak of op het bagagerek.

Uw onewheel hoeft dus uw vertrouwde transportmiddelen te vervangen maar kan een prachtige toevoeging zijn.